Praktische Informatie

Aanmelding en intake

Wanneer je je aanmeldt starten we met een intake om je vraag zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ik zal je dan informeren over de behandelmogelijkheden. Samen kijken we of je bij mij aan het juiste adres bent en of er sprake is van een klik. Hierna stellen we een behandelplan op Aan de hand daarvan gaan we aan de slag. Door het starten met de behandeling gaan we allebei akkoord met bijgaande behandelovereenkomst.


Kosten en vergoeding

We zullen elkaar per keer ongeveer een uur zien en indien gewenst langer. Voor particulieren is het tarief € 95,- per uur. Het zakelijk tarief is € 150,- per uur. Je kunt je afspraak tot 48 uur voor de afspraak kosteloos annuleren.


Biodynamische therapie wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding valt onder complementaire of alternatieve zorg. Een overzicht van de vergoedingen voor 2020 vind je hier.

Let op: aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Het is aan te bevelen je eigen verzekering goed te checken.


Klachtenregeling

Mocht je niet tevreden zijn met de behandeling dan kun je dat het beste zo snel mogelijk met mij bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en kunnen we er samen uitkomen.

Wanneer wij er samen niet uitkomen kan ik je, indien gewenst, helpen verwijzen naar een collega.

 

Als je een officiële klacht wilt indienen kan dat via de klachtenfunctionaris van de Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie SBLP. Informatie hierover vind je in deze link.


Mocht bemiddeling door de klachtenfunctionaris van de SBLP niet tot een bevredigende oplossing leiden of mocht je klacht zeer ernstig van aard zijn, kun je je wenden tot de onafhankelijke geschillencommissie CAM COOP. Voor meer informatie over de klachtenregeling zie deze link.

 

Privacy

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Je dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

De volledige privacyverklaring vind je hier.


Contact

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Je kunt me bereiken via dit contactformulier of een mail sturen naar info@catharinateijema.nl en je hoort zo snel mogelijk van me terug.


 
 
 
 
 

Locatie en gegevens

Catharina Teijema - Praktijk voor Biodynamische therapie

Kortenaerplein 32

1057 NE Amsterdam

KvK-nummer: 69394989


Bereikbaarheid

De praktijk is goed te bereiken met de fiets, auto en OV (tram 13 vanaf Amsterdam Centraal Station).

Voor meer informatie over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, ga naar 9292.nl.