Hoe ik werk

Over mij

Mijn naam is Catharina Teijema, ik ben geboren in 1979 en werkzaam als therapeut en lichaamsgebaseerd coach in Amsterdam.


Ik ben opgeleid als BioDynamisch (Psycho) therapeut. De opleiding tot Biodynamische therapeut is een Europees erkende opleiding tot lichaamsgeörienteerde psychotherapie. Zie European Association for Body Psychotherapy. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde

(Psycho)therapie (SBLP) en ben ik Registertherapeut BCZ®, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).


Daarnaast ben ik ruim tien jaar werkzaam als therapeut binnen Arkin in Amsterdam. Hier werk ik onder andere met Cognitieve Gedragstherapie en ACT voor zowel indivduele clienten als groepen. Ook heb ik ruime ervaring als mindfulness trainer en ben ik opgeleid als compassietrainer bij het RINO in Amsterdam.


Doordat ik zelf zowel het licht als de schaduw ken, kan ik vanuit mijn hoofd en hart naast je staan.Biodynamische therapie

Binnen de (Biodynamische) therapie wordt gewerkt met het uitgangspunt dat lichaam en geest op elkaar inwerken. Ons lichaam heeft een eigen bewustzijn en geheugen waarmee ervaringen zijn opgedaan en verwerkt. Wanneer we door grote of kleine levensgebeurtenissen ervaringen niet hebben kunnen verwerken en integreren kunnen deze ervaringen zich uiten als klachten zoals bijvoorbeeld somberheid, chronische pijn, angst of onrust. Binnen de Biodynamische psychologie gaan we ervan uit dat het lichaam zelf in staat is deze opgebouwde patronen te transformeren. Daarbij maak ik in mijn praktijk onder andere gebruik van ademhalingsoefeningen, imaginatie, mindfulness, embodied listening en bewegingsoefeningen.